قالیشویی فرش های ماشینی و دستباف

خدمات قالیشویی  و شستشوی قالی و فرش از گذشته در حیاط خانه ها و گاهی پشت بام‌ها انجام می‌شد. فراوانی و ارزان بودن آبونمان مصرف آب، داشتن فضای مناسب برای قالیشویی و وقت و فرصت بیشتر اعضای خانواده، همگی دلایلی بر انجام شخصی این کار بود. ولی در این روزها، حتی اگر فرصت کافی هم داشته باشید؛ هزینه‌ های آب مصرفی و کمبود فضای مناسب برای شستشوی فرش‌ها، موجب شده است که استفاده از خدمات قالیشویی به خصوص در شهر‌های بزرگ مثل تهران، به صرفه و حتی تنها انتخاب باشد.

خشکشویی فرش و قالی
  • شست و شوی فرش های ماشینی

    فرش های ماشینی در ایران گر چه ظاهری خیلی نزدیک به فرش های دستبافت دارند ولی ساختاری کاملا متفاوت داشته و روش شستشو و تجهیزات مورد نیاز آن ، مغایر با فرش دستبافت می باشد.

    خدمات قالیشویی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و رعایت اصول و قواعد خاص آن سبب خواهد شد تا فرش کیفیت اولیه خود را از دست نداده و حتی الامکان خصوصیات ظاهری و ساختمانی خود را حفظ کنند.

    این نوع از فرش ها با جنس های مختلفی جهت کاربردهای متفاوتی تولید می شوند.

    درصورتی که در تولید آنها از الیاف با کیفیت استفاده شود و کنترل کیفی مناسب در هنگام تولید و پردازش اینگونه از فرشها صورت گیرد

    و همچنین با نگهداری اصولی از آن در حین استفاده، جلوگیری از رسیدن رطوبت به آن و در نهایت مهمترین نکته شستشوی اصولی سبب افزایش عمر فرش ماشینی میشود.

شست و شوی فرش های دست بافت

فرش های دستباف دسته‌ای از فرش ها با شکل های بسیار رایج و پر‌طرفدار هستند. که تولید این نوع فرش‌ها، در کشورهایی از جمله چین و هند و ایران صورت می‌گیرد.

این فرش‌های زیبا توسط رنگ‌های باشکوه و طرح و نقش‌های بی همتایشان معروف هستند و امروزه در منزل هزاران نفر در سراسر جهان پیدا می‌شوند. فرش‌های مشرقی در انواع متنوع و در شکل‌های مختلف تولید می‌شوند و جنس آن‌ها غالبا از پشم و یا پنبه می‌باشد. اما می‌توان آن‌ها را از ابریشم و یا مواد مصنوعی هم تهیه کرد.  با اضافه کردن یک فرش مشرقی به اتاقتان، می‌توانید به آن روحی تازه ببخشید اما لازم است که بدانید این نوع از فرش‌ها هم مانند سایر فرش‌ها مستعد کثیف شدن هستند و زود کثیف میِ‌شوند. خوشبختانه با دانستن راه های تمیز کردن و نگه داری از این فرش‌ها می‌توانید تا مدتی طولانی ظاهر فرش هایتان را نو نگه دارید.

خشکشویی فرش و قالی

غبارگیری

ابتدایی ترین مرحله در قالیشویی، غبارگیری است که به کمک دستگاه های مکانیکی انجام میگیرد و جایگزین روش چوبکاری فرش در شستشوی خانگی و سنتی می باشد. عملکرد این دستگاه به گونه ای است که برس ها بشکل دورانی بر روی سطح فرش حرکت می کنند و عمل ضربه زدن را انجام می دهند.

لکه برداری

هرگاه فرشی در اثر مواد رنگزا مانند چای، شربت، قهوه، چربی، لاک و… آلوده و لکه دار شده باشد، ابتدا باید این مواد را از سطح فرش پاک کرد. مهمترین نکته در زمینه لکه برداری فرش، شناخت نوع لکه ی ایجاد شده بر روی فرش و تشخیص ماده مورد نیاز جهت رفع آن است.

رنگ برداری

هنگامیکه خود فرد اقدام به شستشوی فرش دستبافت در منزل میکند و یا بهر دلیل دیگری آب روی سطح فرش ریخته میشود ۸۰درصد احتمال ایجاد تداخل رنگ در فرش وجود دارد، به این ترتیب که فرش دستبافت از خود رنگ پس می دهد و معمولا رنگهای تیره وارد قسمتهای روشن فرش شده و چهره بدی به گلها و نقشه فرش می دهد.

رفوکاری

برخی از فرشها که عیوبی اعم از سوراخ شدگی، پارگی، سوختگی و… در آنها حاصل شده توسط رفوگران ماهر در کارخانه، مورد مرمت و بازسازی قرار میگیرد.

 

 

قلم زنی

علاوه بر رنگبرداری عملیاتی به نام قلم زنی بر روی برخی فرشها انجام میگیرد، چرا که در برخی از مواقع رنگ فرش به دلایل مختلفی کمرنگ و یا بور میشود که در این موارد فرش باید بصورت کاملا تخصصی توسط اساتید رنگرز، قلم زنی شود.

ریشه زنی

درصورتیکه ریشه های ابتدا و انتهای فرش از بین رفته باشد، رفوگر به دو روش ریشه زنی آماده و ریشه بافی (ریشه کشی) تمام چله ها را با رنگی همرنگ و همجنس چله های ابتدایی ترمیم میکند.

 

شستشو

شستشوی کامل فرش با استفاده از مواد شوینده ی استاندارد و کاملا خنثی انجام میگیرد، چرا که محیط های اسیدی یا قلیایی به فرش آسیب میرساند. شستشوی فرشها به کمک دستگاههایی انجام میشود، با برس های بزرگ و دایره ای شکل که به اهستگی سطح فرش را ساییده و نقاط تیره و چرک را می شوید.

شیرازه و چرم دوزی

در برخی موارد شیرازه های فرش به دلایل مختلف مورد آسیب قرار گرفته، پاره و یا نخ کش میشود. که در اینگونه موارد رفوگر باید نخ مناسب با رنگ مناسب (از روی شیرازه باقی مانده فرش) را تهیه و اقدام به ترمیم خرابیها و قسمتهای از بین رفته شیرازه نماید. چنانچه لبه های طولی فرش به سمت داخل فرش لوله شود، با چرم دوزی این نقیصه را برطرف میکنند.

آبکشی

آبکشی فرش به گونه ای است که آب با فشار از روی آن رد شده و همزمان با کمک پاروها و برس های مخصوص، مواد شوینده بطور کامل از لابلای پرزها و الیاف فرش خارج میشود و همچنین فرشها را بطور کامل درون حوضچه های بزرگ آب فرو می برند تا آبکشی شوند.

 

آبگیری

آبگیری فرش با استفاده از دستگاههایی که محفظه ای استوانه ای شکل دارد انجام میشود.این دستگاه عملکردی شبیه به سانتریفوژ دارد و کمک زیادی به تسریع در خشک شدن فرش میکند.

خشک کن

بعد از آبگیری، فرشها در گرمخانه و با ایجاد یک کانون حرارت مرکزی توسط حرارت دهنده ها، بطور استاندارد و مساوی حرارت داده شده و سپس به داربستهای ویژه ای آویزان و در کوتاهترین زمان خشک میشوند.

پرداخت

بعد از شستشو در صورت نیاز برای ایجاد یکنواختی در سطح فرش با استفاده از دستگاه پرداخت زنی عملیات پرداخت با تراش کمی انجام میگیرد.

 

دارکشی

دارکشی عملیاتی است که طی آن فرشهایی که دچار عیب کجی می باشند توسط دارکش های باتجربه، دارکشی میشوند تا این نقیصه برطرف شود.

کنترل کیفیت

بعد از اتمام تمامی مراحل شستشو و عملیات تکمیلی، فرشها جهت کنترل کیفیت توسط ناظرین کیفی کارخانه مورد بازرسی قرار میگیرند تا از سلامت و انجام خدمات فرشها بطور کامل اطمینان حاصل شود.

خدمات قالیشویی پارسه برتر

برای دریافت خدمات قالیشویی با ما تماس بگیرید.